Er was eens een UX/ Customer journey expert die gedragsdesigner werd...

Er was eens een vreselijke wereld, waarin draken van websites gebouwd werden vanuit het perspectief van de bedrijfsdoelstellingen. De bezoekers liepen verloren in een doolhof van informatie die niet relevant was, flows die niet logisch waren, hopeloos op zoek naar de oplossing voor hun probleem. 


Menig UX-designer, customer journey manager, customer experience manager, ... verschenen en probeerden orde te creëren in de chaos door de gebruiker centraal te zetten.

 

Maar ze vervielen in eindeloze discussies gebaseerd op buikgevoel, best practices en sporadisch wat kwantitatieve inzichten waarop ze brainstormden over mogelijke hypothesen. A/B tests faalden te vaak, maar niemand wist hoe het beter kon. 


Gelukkig ontdekten wereldwijd bedrijven als Uber, Google en Waze de kracht van gedragsdesign.

 

Degelijk kwalitatief research en de kennis van gedragspsychologie vormt nu een wetenschappelijke basis voor hun beslissingen en maakt de gebruikerservaringen beter en geeft hun vooral vertrouwen dat ze de juiste keuzes maken.


In België is Buyerminds de pionier in gedragsdesign en leren we bedrijven stap voor stap hoe ze gedragsdesign kunnen inzetten in hun digitale projecten.

 

Grote en kleine bedrijven als bol.com, Proximus en Loop Earplugs geloven even hard in de kracht van behavior design als wij, en vragen ons steeds opnieuw, met uitspraken als:

 

“I only want to do it the Buyerminds way!”

Ook overtuigd van gedragsdesign?
Lees wat een job bij Buyerminds voor jou zou kunnen betekenen:

1. Veel variatie en echte impact

Je zal op jaarbasis werken op meer dan 30 opdrachten voor grote en kleine bedrijven, zoals

Proximus, De Persgroep, DEME, bpost, Niko, Bank van Breda, AVA, Unicef en Loop Earplugs.

Daar zijn we deel van de interne teams en werken we in co-creatie samen. Zo hebben we dus collega’s in heel wat verschillende agile en design thinking teams in België. Wij zijn de experts in gedragsdesign, leiden hen op en begeleiden hen in ons proces. 


Dit zijn een paar uitdagingen waar we recent op werkten:

 • Hoe moet je via kanalen als e-mail en sms communiceren zodat iemand op tijd zijn abonnement betaalt? 

 • Hoe zorg je ervoor dat mensen hun technisch probleem via self-service gaan oplossen?

 • Hoe verkoop je een auto online? 

 • Hoe krijg je meer donaties binnen voor een goed doel? 

 • Hoe help je mensen te kiezen tussen een enorme hoeveelheid producten?

Het fijne is dat we tijdens het project zelf nog op zoek gaan naar de problemen die we moeten oplossen. Zo ontwerpen we zaken die er echt toe doen (en niet gewoon een gevraagd lijstje aan pagina’s en touchpoints). We doen het research zelf, bedenken dan de ideale journey en werken de wireframes en copy uit. Zo hebben we maximale impact en kunnen tegelijk onze expertise overbrengen aan de klant.

 

Doordat we ons bij onze keuzes altijd laten leiden door wetenschap, hebben we nooit discussies met klanten op basis van buikgevoel en kunnen we echt werken naar een ideaal scenario

 

Projecten gaan van klein naar groot: 

 • research trajecten om te bepalen welk probleem we zullen moeten oplossen

 • expert reviews, waarbij we aanbevelingen noteren en argumenteren

 • volledige redesigns van bestaande journeys

Je werkt dus op een variatie aan klanten en projecten, leert zo weer zelf heel veel bij en raakt nooit verveeld.

 

Naast projecten en concrete opdrachten geven we workshops rond onderwerpen als:

 • hoe breng je slecht nieuws aan je klanten?

 • hoe ontwerp je een goed converteren salesfunnel?

 • hoe zet je een goede content flow op?

 • hoe pas je gedragsdesign toe op je volledige digitale journey? 

De belangrijkste focus van je job ligt op het uitvoeren van research, journeys uitwerken, wireframes maken, incl copywriting. Dat alles presenteer je ook zelf aan de klant. Ben je echt vlot in presenteren en heb je gedragsdesign volledig onder de knie, kan je ook helemaal zelf workshops geven. 

2. Jij wordt de expert

Lees je zelf al heel wat boeken, zoals 'Invloed' van Cialdini, 'Hooked' van Nir Eyal of voor de die hards 'Thinking fast and slow' van Kahneman, dan ben je al goed op weg.


Bij Buyerminds is onze bibliotheek natuurlijk nog veel uitgebreider en hebben we vooral de vertaling gemaakt van al die theorie naar de praktijk. Want we passen dagelijks meer dan 80 veelgebruikte behavior design technieken toe in onze designs.

Screenshot 2021-04-21 at 16.47.11.png

Eenmaal aan boord, leer je ze allemaal. Theoretisch via onze online academy, maar vooral ook in de praktijk. 


Je start snel op je eerste projecten en vormt een tandem met de behavior design director, met meer dan 6 jaar ervaring in het vak. Samen bereid je de workshops en co-creatie sessies voor. De designsprints werk je ook af als team, met een focus op UX en copywriting. 


Zo krijg je ook ons werkproces onder de knie: Want hoe zorg je ervoor dat het research dat je doet ook effectief gebruikt wordt later in de designs? Wanneer is het de juiste moment om een customer journey workshop te doen? Wanneer valideer je? ...

3. Je zal verliefd worden

We moeten het toegeven... je kan hier niet werken zonder verliefd te worden op gedragsdesign. 


Maar ook op de mentaliteit intern. 


We zijn open in onze feedback naar elkaar, kunnen alles bespreken en iedereen is volwaardig lid van het team. 


We zijn een klein team, een startup en daarin hebben we zeer veel vrijheid steeds te innoveren. Heb je een goed idee? Dan gaan we er gewoon voor! Te ingewikkelde procedures moet je dan weer niet verwachten. 
 

En wil je remote of op kantoor werken, dat maakt niet veel uit. Zolang we maar nauw contact houden. Af en toe bij klanten langsgaan om samen tot betere oplossingen te komen is natuurlijk een must.

Mis deze kans niet en stuur ons een berichtje

Wil jij graag die behavior designer worden die wij zoeken?

Geef Elien een seintje. Haar telefoonnumer en e-mail vind je hieronder.

We hebben maar 1 minimum vereiste. Je moet vlot Nederlands en Engels kunnen schrijven, spreken en verstaan, zodat je er wireframes in kan maken en presentaties kan opmaken en geven. Frans heb je dan weer nodig om in meetings vlot franstalige collega's bij onze klanten te kunnen verstaan. 

Ons je linkedin bezorgen is al een goede stap (een geupdate en mooi gedesigned cv is absoluut niet nodig).

 

Maar we zijn natuurlijk vooral benieuwd naar jouw ervaring. Wat kan jij al inbrengen? Is dit voor jou een interessante vervolgstap voor je carrière en waarom? Wil je je hier helemaal voor smijten? 


Dus, aarzel niet en neem meteen contact op zodat we eens van gedachten kunnen wisselen.

Want deze kans krijg je niet elke dag natuurlijk. We groeien rustigaan (dat vinden we zelf het fijnst), dus plaatsen zijn beperkt. 

 

Wie weet wordt het iets moois!

Iets voor jou? Laat het ons weten

Elien%2520Van%2520Den%2520Steen_edited_e

Elien

Stuur je Linkedin of cv met motivatiebrief

Elien nodigt je uit voor een babbeltje