Een tijdje geleden besloten we dat het tijd was om onze website te vernieuwen. Om ons hierbij te helpen hebben we beroep gedaan op Buyerminds. Hun meerwaarde lag hem vooral in het opstellen van een concreet plan van aanpak, de basis zeg maar voor het redesignen van onze website.

Door gebruik te maken van een customer survey om aan kwalitatief onderzoek te doen werd het voor ons mogelijk om heel wat nieuwe inzichten te verkrijgen en een werkelijke blik te werpen op de gedachtegang van onze klanten. Natuurlijk is de verwerking van zulk onderzoek ook van belang en dat is iets wat Ben en Kaat uitstekend gedaan hebben. Het zijn deze momenten van co-creatie met klanten en medewerkers die ook een gevoel van betrokkenheid geven, wat ook een positief effect heeft gehad. Dit soort kwalitatief onderzoek biedt enorm rijke data en feedback waardoor er ondertussen al een aantal nieuwe ontwikkelingen gepland staan om komende jaren te implementeren.

Deze manier van werken vullen ze bij Buyerminds goed aan met een gezonde mix van luisteren en aanleveren van eigen inbreng. Het was geen eenzijdig verhaal waarbij ze zich volledig baseren op hun knowhow maar ze stonden open voor onze interne expertise en marktkennis zonder daarbij hun kritische blik te verliezen. Het is volgens mij ook door het hanteren van dit evenwicht dat het voor hen mogelijk is om met heel gevarieerde sectoren samen te werken en snel te switchen van een B2C- naar een B2B-context. Met daarbovenop nog een kwalitatieve opvolging van het project.

 

Wanneer je zo’n groot project eindelijk af hebt, is het fijn om zoveel positieve reacties te ontvangen, van zowel klanten als collega’s. Maar het belangrijkste is dat dit betekent dat deze aanpak zijn nut bewezen heeft.

Joris Verjans - Head of Marketing & B2B Webshop Designer @ Van Oirschot

Joris verjans.jfif